'Kod Milanovića i oligarhije je dopušteno sve osim istine'

Vijesti 14. lip 201509:44 > 09:51
N1info

Aleksandra Kolarić i sama je najavila jučer kako će se odluka Statutarne komisije SDP-a o njenom povratku u stranku vrlo vjerojatno brzo saznati "od nekog od premijeru bliskih novinara". Tako je i bilo.


Podsjetimo, Statutarna komisija SDP-a razmatrala je u subotu zahtjev Aleksandre Kolarić za ponovnim učlanjenjem u stranku, no, nakon sjednice nisu htjeli izvijestiti jesu li donijeli odluku o tome, ni kakav je njezin sadržaj. Očitovanje će biti u roku 14 dana. Kolarić je u Komisiji, naime, rečeno kako će se o njezinom zahtjevu za ponovni ulazak u SDP očitovati pisanim putem, u roku od 14 dana.

Na početku sjednice saslušana su Kolarić i Emil Tafra, predsjednik SDP-a gradske četvrti Podsljeme, koji je predložio da se Kolarić ponovno učlani u SDP. Saslušanje je trajalo kratko, a Kolarić je novinarima ispred središnjice stranke kazala kako je Komisiji ponovila ono što je i javno govorila.

“Ja sam socijaldemokratkinja, po tom principu i živim. Statutarna komisija ima sada priliku i mogućnost ispraviti nepravdu koja mi je nanesena izbacivanjem zbog verbalnog delikta, i u to u krajnje nedemokratskom postupku”, izjavila je Kolarić.

Upozorila je kako Statutarna komisija SDP-a nije objavila postupovnik po kojem radi, a uvjerena je da se troje članova Komisije trebalo izuzeti iz odlučivanja o njezinu zahtjevu.

“Statutarna komisija odlučila je da se ni jedan član neće izuzeti. To znači, da isti oni koji su donosili odluku o mom izbacivanju sada glasuju o mom ponovnom primanju u stranku. Jedna članica je u evidentnom sukobu interesa jer joj suprugova karijera izravno ovisi o Zoranu Milanoviću koji me je izbacio iz stranke, a još dvoje članova imaju nespojive pozicije. Oni danas ne bi trebali odlučivati, bez obzira što ovakav deficitarni Statut SDP-a to formalno omogućuje”, rekla je jučer Kolarić.

Iako nije spominjala imena, može se zaključiti kako misli na Ivanu Sauchu, čiji je suprug šef Milanovićeva kabineta, te na Peđu Grbina i Ingrid Antičević Marinović, članove Glavnog odbora SDP-a, tijela koje je donijelo odluku o njezinu isključenju iz članstva, piše Index.hr.

Odluka objavljena danas u dnevnom tisku

Odluka o Aleksandri Kolarić objavljena je danas u dnevnom tisku. Statutarna komisija SDP-a jednoglasno je odbila njen zahtjev za povratkom u stranku, tvrdi se. Evo kako je to komentirala Aleksandra Kolarić na Facebooku.


“Ovakvom odlukom su Milanović i oligarhija SDP-a svojim članovima, simpatizerima i biračima poručili da jedino što nije dozvoljeno je kritika i sloboda govora. Za Milanovića i oligarhiju prihvatljivo je rasipati proračunski novac na skupe urede i vlastite udruge, falsificirati službene dokumente, kupovati vijećnike druge strane, manipulirati općinskim zemljištem, biti pravomoćno osuđen za političku korupciju, obećavati protuzakonita zapošljavanja, koristiti službene vozače i državni avion u privatne svrhe.

Sve to možete raditi i istovremeno biti član stranke, ministar ili gradonačelnički kandidat.

Jedino što ne možete jest imati politički integritet i javno jasno iznositi svoje stavove. Ne smijete govoriti istinu.

9 članova Statutarne komisije svojom su današnjom odlukom sahranili i zadnji privid vrijednosnih razlika između SDP-a i HDZ-a: onaj da je SDP demokratska i pravedna stranka.

Sa članskom iskaznicom ili bez nje, ja ostajem socijaldemokratkinja, što se ne može reći za sadašnje vodstvo stranke.”, piše Index.hr