Božinović: U tijeku su izvidi DORH-a i policije vezano uz pucanje mjera

Vijesti 29. ruj 202012:50 > 12:58
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je nakon svečanosti povodom Dana policije. Komentirao je curenje odnosno proboj mjera, a vezano uz policijsku akciju Janaf.

“Naravno da to nije dobro. Međutim, koliko mi je poznato, rade se izvidi iz DORH-a u koordinaciji s policijom, koji su usmjereni na otkrivanje razloga i koji su usmjereni na pucanje tih mjera. Onaj najvažniji dio posla kad se radi o kriminalističkom istraživanju dovršen je na način da su podnesene odgovarajuće kaznene prijave. Na tome rade DORH i policija i siguran sam da će nas obavijestiti kad će imati neke rezultate”, kazao je Božinović.

Naglasio je kako su sva ta kriminalistička istraživanja dugotrajna.

VEZANE VIJESTI

“Kad prođe nekoliko mjeseci i kad ono rezultira prikupljanjem dovoljnog supstrata dokaza, to znači samo dvije stvari – da se radilo kvalitetno i da se radilo onako kako zakon to nalaže, a to je očuvanje tajnosti izvida”, rekao je Božinović.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikša Vukas danas je kazao kako će biti sazvana sjednica Odbora te kako je od ministra Božinovića zatraženo objašnjenje zbog čega cure informacije i što rade da se to spriječi.

“DORH i policija i policija provode izvide. Oni su ti koji na tome rade i obavijestit će javnost o rezultatima tih izvida. Predsjednik Odbora se uvijek može obratiti MUP-u i policiji. Zahvaljujem mu na komunikaciji s policijom”, kazao je Božinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.