Milanović: Kako su u SOA-i mogli znati za istragu? Jedino da imaju gataru!

Vijesti 29. ruj 202013:49 > 13:51
Goran Kovacic/PIXSELL (ilustracija)

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara povodom Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja. Nakon sjednice dao je izjavu novinarima, ponovno komentiravši istragu u slučaju Janaf

“Mi smo tamo otišli dva dana nakon potresa. Ministri su tamo dolazili zna se u kakvom kontekstu, zna se u kakvom kontekstu sam bio jako davno kao predsjednik ja. No nemojmo biti ometači. Svatko može biti izvrgnut pitanjima, pa i ja, dapače. Nemojmo skretati pažnju od onoga što je bitno, a to je ozbljan skandal”, rekao je Milanović.

VEZANE VIJESTI

 Ne odustaje od svoje teze da je premijer morao znati za policijsku istragu. Ja nisam provokator, poručio je.

“Premijer je šef vlasti, ne samo simbolički, on je morao znati”, ponovno je ustvrdio predsjednik države.

“Trenutno sam ja predsjednik Republike i ja o tome moram govoriti”, kaže Milanović.

“Ja ne mogu ministra i premijera privesti i uopće ga dobiti da razgovara sa mnom da ga natjeram da prizna. Ne zanima me kad su izbori, hoću li biti kandidat na izborima, iza mene mora ostati nešto što valja”, rekao je Milanović.

Istaknuo je i da SOA nije mogla znati da je bivši šef Janafa, Dragan Kovačević, pod istragom. “Kako su u SOA-i to mogli znati? Jedino da imaju gataru, koja će reći ovaj čovjek – vidim putovanje i za tri mjeseca će biti pod istragom”, rekao je Milanović.

Smatra da je premijer morao znati i za istragu Josipe Rimac. “Naravno da je morao znati da istaknuta državna tajnica krade novac. Pa ne može to premijer ne znati. Ugledajmo se na one koje stalno pozivamo za primjer, posebno njihovo sjajno pravosuđe, kako oni to rade. To je iskustvo koje se gradi godinama, a kod nas se ljudi ponašaju kao da su jučer iz torbe ispali”, rekao je Milanović.

Upitan da komentira današnji performans Marijane Puljak i Dalije Orešković, kazao je: “To ću preskočiti, da tim samodopadnim i zavidnim osobama ne dajem na važnosti”.

“Sabor će poželjeti Pernara i vidjeti kakve su sve samodopadne galamdžije došle u Sabor”, rekao je Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.