Milina: Policija intenzivno radi na otkrivanju odgovornih za curenje podataka

Vijesti 29. ruj 202015:04 > 15:10
N1

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je da policija intenzivno radi na otkrivanju odgovornih za odavanje policijskih podataka zbog čega je u zadnje dvije godine u 15 slučajeva prijavila policajce, a istodobno radi i na prevenciji da do curenja podataka ne bi dolazilo.

Odgovarajući na novinarska pitanja ‘o pucanju istraga’ u slučaju kninske gradonačelnice JosipeRimac koja je znala da je bila pod mjerama, ali i nedavno uhićenog direktora Janafa DraganaKovačevića, Milina je tijekom svečane akademije na Policijskoj akademiji rekao da policija intenzivno radi na tim slučajevima.

“Intenzivno radimo na tim slučajevima, provjeravamo, nama je najmanje u interesu da dolazi do pucanja mjera, međutim svaki slučaj je za sebe, nije isti…”, rekao je Milina.

Ustvrdio je da policija definitivno radi i na prevenciji kako iz policijskih redova ne bi dolazilo do odavanja službenih podataka te su u posljednje dvije godine imali 15 slučajeva gdje su disciplinski prijavili službenike za odavanje službenih podataka. Prije tjedan dana su, dodao je, udaljili jednog službenika i podnijeli zahtjev za disciplinski postupak.

Za curenje podataka u slučaju Rimac napomenuo je da rade kao svako kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, što su dužni raditi.

Naglasio je da su jedan i drugi slučaj rezultirali podnošenjem kaznene prijave od strane policije zbog sumnje da je više osoba počinilo različita kaznena djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.