"Ako se i nakon izbora u SDP-u nastave igre prijestolja, to neće biti dobro"

Vijesti 02. lis 202012:14 > 13:13
N1

Romana Jerković ušla je u Predsjedništvo SDP-a na unutarstranačkim izborima, a u N1 Studiju uživo komentirala je trenutnu situaciju u stranci. Jerković za predsjednika stranke podržava Željka Kolara, a navela je i što smatra njegovim prednostima u odnosu na protukandidata Peđu Grbina.

“Zna se tko je poput mene iznosio svoj stav i iznosio ga na tijelima stranke, što je pravo mjesto za rješavanje problema. Kad se nije slagao s vodstvom stranke, govorio je o tome u stranci i pokazao je da poštuje statut stranke. Zna se tko je dugo u stranci i nikad je nije napuštao. Ključna stvar je da se SDP prestane baviti sobom i da počne medije i građane privlačiti svojim programom”, kazala je Jerković.

Dodala je da su se oba kandidata istaknuli i manama i vrlinama te da se nada da će članovi SDP-a diljem HR znati što je pravi izbor za stranku.

“Obojica imaju kapaciteta da pariraju Andreju Plenkoviću“, dodala je.

Jerković je komentirala i sastav sadašnjeg Predsjedništva stranke te je poručila kako se SDP mora okrenuti prema građanima koje treba privući svojim programom.

VEZANE VIJESTI

“Sastav Predsjedništva je odraz SDP-ovaca, zahvalna sam na povjerenju koje su mi dali. Rekla bih da nema više “bernardićevaca” ili nekih drugih. Svima nam u fokusu mora biti ljubav prema stranci i čuvanje ugleda SDP-a. Ne podržavam retoriku podjela i vjerujem da je najteže vrijeme iza ans jer je krajnje vrijeme za konstruktivne ideje. Važno je da se stranka konsolidira. Ako se i nakon izbora nastave igre prijestolja, to nikako neće biti dobro”, smatra Jerković i ističe da je da važno da se stranka okrene budućnosti i građanima.

Određeno nezadovoljstvo javilo se nakon što je u predsjedništvo SDP-a ušao i ŽeljkoSabo, koji je 2015. godine pravomoćno osuđen za pokušaj podmićivanja vijećnice HDZ-a MarijeBudimir, za što je odslužio i kaznu zatvora. Jerković smatra kako je Sabo svoju kaznu odradio.

“Živimo u demokratskom društvu u kojem je legitimno imati svoj stav. Postoje prekršaj i kazna. Sabo je svoju kaznu odslužio i njegov period rehabilitacije je prošao. Lako se nabacivati blatom. Toliko se potencira ta priča, ali uspoređivati Sabin grijeh s grijesima HDZ-ovih kapitalaca je kao uspoređivati pčelicu s krokodilom”, poručila je Jerković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.