Na Plesu naplatili takse djeci iz doma u Nazorovoj

Vijesti 17. lip 201507:41 > 07:43
N1

Štićenici Doma za djecu Zagreb iz Nazorove ulice godinama odlaze na besplatno ljetovanje u Tučepe koje im je osigurava jedan dobročinitelj.

Svake godine djeci i tetama u njihovoj pratnji Croatia Airlines poklanja povratne zrakoplovne karte Zagreb – Split, a splitska i zagrebačka zračna luka oslobađaju ih plaćanja aerodromskih pristojbi. No tako je bilo sve do ove godine, barem što se tiče Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) koju su u koncesiju uzeli francuski Bouygues i Aeroports de Paris i njihovi partneri.

Ove je godine Dom usluge zagrebačkog aerodroma za 14-ero djece i tri tete, koji su 2. lipnja letjeli u Split, morao platiti 2.550 kuna, 150 kuna po karti. U MZLZ-u kažu da su molbu za oslobađanje od plaćanja zaprimili putem maila 28. svibnja, dan prije isteka roka za podizanje karata. Navode da je poslovna politika MZLZ-a da se nitko od putnika, uključujući i zaposlenike MZLZ-a, ne oslobađa od plaćanja putničkih pristojbi.

“Bez obzira na to, telefonski smo obavijestili djelatnike Doma te im ponudili pokrivanje troškova. Zamolili smo ih da dostave pisanu zamolbu”, navode u MZLZ-u. Ravnateljica Doma Jasna Ćurković Kelava kaže da nitko iz MZLZ-a, nakon što su platili pristojbe, s njima nije kontaktirao.

“Svakako ćemo im poslati zamolbu jer nam je svaka kuna važna”, kazala je Večernjem listu ravnateljica.