Gaća: Sabo je rehabilitiran pred zakonom, ali snosi političku odgovornost

Vijesti 05. lis 202009:37 > 10:11
Borna Filic/PIXSELL

Biljana Gaća iz SDP-a gostovala je u Novom danu gdje je komentirala unutarstranačke izbore, nastupe predsjednika države, a govorila je i o tome što očekuje od stranke.

Komentirala je ulazak ŽeljkaSabe u Predsjedništvo te dodala da je razočarana time.

“Smatram da istinski socijaldemokrati i ljevičari ako unose određeni teret u stranku, onda će se povući i neće nanositi štetu stranci. Svatko od nas ima neku ambiciju, ali ako ta ambicija šteti ugledu SDP-a, onda vjerujem da će se o tome razgovarati na Predsjedništvu.”

Ako se Sabo ne povuče iz Predsjedništva, može doći do raspuštanja cijelog ogranka stranke.

VEZANE VIJESTI

“Ne može sporiti da je Željko Sabo legitimno izabran u Predsjedništvo, što je mene razočaralo. Smatram da je on rehabilitiran pred zakonom, kao čovjek, ali kao političar snosi određenu odgovornost i smatram da ne bi trebao biti u vrhu stranke. Nisam za raspuštanje bez ikakvih argumenata, a koliko možemo čuti, ni predsjednik Peđa Grbin nije za to”, kazala je Gaća.

Komentirala je i što očekuje od SDP-a nakon izbora novog Predsjedništva i predsjednika stranke.

“Nadam se da počinje nova era SDP-a koja neće biti temeljena na sukobima, da će osobni animoziteti i konflikti prestati. Lokalni izbori su prvi veliki izazov, a odgovornost za rezultate na lokalnim izborima dijelit će rukovodstvo i lokalne organizacije. Vjerujem da će SDP u većini jedinica lokalne i regionalne uprave postaviti najbolje ljude i da ćemo se oporaviti.”

“Predsjednik je poentirao”

Gaća smatra kako se SDP mora fokusirati na ključne probleme hrvatskih građana.

#related-news_0

“SDP će doživjeti test na ovršnom zakonu, odnosno zašto ga vlada ne priprema i koje ćemo mi rješenje ponuditi i na zakonu o radu. SDP se mora vratiti gorućim problemima naših građana, a to je pitanje radništva, prava i poticaja poduzetničke klime.”

Predsjednik ZoranMilanović posljednjih dana u svojim je istupima oštro komentirao i neke svoje kolege.

“U aferi Janaf, Zoran Milanović bio je jedini opozicijski političar u jednom trenutku koji je jasno i artikulirano poentirao ono što jeu ovoj aferi najvažnije, a to je odakle su novci, tko je odgovoran i jesu li se dogodili propusti. Mislim da je u tom trenutku bio vodeća opozicijska ličnost u Hrvatskoj. Ono kasnije što se dogodilo skrenulo je pažnju s onoga što je trebalo biti u fokusu i počeli su napadi, kako na njega tako i od njega prema drugim kolegama i kolegicama, što smatram da je ne samo neprimjereno već i neprihvatljivo. On je vrlo osebujan čovjek i bio je iskren u kampanji, ali ovi kasniji postupci miču fokus s onoga što je odlično odradio, a to je da stalno treba vraćati fokus na ono od čega HDZ bježi”, rekla je Gaća i dodala da ovi verbalni napadi samo mogu koristiti HDZ-u.

#related-news_0

 “Mislim da ne šteti nikome osim njemu samome”, poručila je o istupima predsjednika.

Predsjednik Vlade AndrejPlenković danas će posjetiti Našice i predsjedati 11. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a Gaća smatra da od toga nema koristi za Slavoniju.

“Mi, obični građani, ne osjećamo nikakvu dobrobit od njegove 11. sjednice u Slavoniji. Projekt Slavonija jedan je PR projekt koji nema nikakvog značajnog utemeljenja u razvojnom procesu Slavonije. Slavonija odumire, mlado stanovništvo odlazi, a kvaliteta života u određeni je segmentima puno niža nego u drugim dijelovima Hrvatske”, kazala je Gaća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.