Virovitičko-podravska županija: Zbog povećanog broja zaraženih nove mjere

Vijesti 10. lis 202011:09 > 11:13
Unsplash (ilustracija)

Na prijedlog virovitičko-podravskog Stožera civilne zaštite državni je Stožer donio odluku o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje te županije pa će tako, među ostalim, svadbama moći nazočiti do 50 osoba, a ostalim privatnim događanjima njih do 20.

Mjere koje se propisuju zbog povećanog broja zaraženih donose se na rok od 14 dana, a na snagu stupaju 12 listopada.

Na svim društvenim i javnim okupljanjima, manifestacijama, priredbama, izložbama, kazališnim i kino predstavama ograničava se broj prisutnih tako da za svaku osobu mora biti osigurano najmanje četiri metra. Ako se događaji održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski.

Sahrane se održavaju uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom.

VEZANE VIJESTI

Preporuka zaposlenicima zdravstvenih ustanova i zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi je da ne odlaze na stručna skupove i druge organizirane oblike usavršavanja zaposlenika te okupljanja na kojima je prisutan veći broj sudionika.

Preporuka umirovljenicima je da ne odlaze na organizirana putovanja te da ne sudjeluju na okupljanjima većeg broja osoba.

U slučaju daljnjeg pogoršanja epidemiološke situacije na području Virovitičko-podravske županije, županijski Stožer civilne zaštite uputit će prijedlog za dodatnim smanjenjem dozvoljenog broja osoba na događanjima pa i njihovu zabranu.

Tijek događaja s koronavirusom UŽIVO pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.