Iz HDZ-a odgovorili Milanoviću, citirali Plenkovića iz kampanje 2016.

Vijesti 17. lis 202007:04 > 07:09
Izvor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HDZ je odgovorio u petak navečer na svojoj stranici na Facebooku predsjedniku Zoranu Milanoviću na prozivke da su iz HDZ-a njegovu vlast nazivali nenarodnom citatom iz intervjua predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića iz 2016. u kojemu je izjavio kako SDP za njega nije nenarodna vlast.

“Podsjetnik – što je tko govorio u kampanji za parlamentarne izbore 2016. godine”, piše u objavi HDZ-a i citiraju Plenkovićeve riječi:

VEZANE VIJESTI

“Što se tiče suradnje s Milanovićem rekao je: Za mene SDP nije nenarodna vlada, oni su hrvatska politička opcija koja zagovara svoje stavove i ja ću se sučeliti programima i argumentima. U ovom trenutku smatram da velika koalicija nije na dnevnom redu, a ono što je na dnevnom redu je borba za potporu birača, a ja sam uvjeren da ćemo mi dobiti većinsku potporu”.

Predsjednik Milanović podsjetio je ranije u petak na facebooku na svoje riječi sa sjednice Vlade 2012. o nužnosti uspostavljanja sloge u hrvatskom društvu te upitao: “Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge.

“Naveo je i kako je u svom govoru iz 2012. reagirao na “jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićevog dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament”, a nakon što se danima njegova vlast nazivala nenarodnom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.