"Kako Milanoviću i Plenkoviću nije jasno da se lopta mora spustiti na zemlju?"

Vijesti 18. lis 202009:15 > 09:20
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Aktualne priče tjedna u Točki na tjedan komentirali su Hrvoje Krešić (N1) i Mislav Bago (Nova TV).

Gosti u studiju Nataše Božić komentirali su i sukobe između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

Očekivalo bi se da se situacija normalizira, da se spušta lopta na zemlju, ali to se ne događa. U obranu Milanovića valjalo bi naglasiti da je u ponedjeljak nakon napada došao na konferenciju za medije i javno iskazao punu podršku Vladi da učine što god treba ne bi li se sigurnost na Markovu trgu podigla i onda ono što mene iznenađuje, Andrej Plenković sve diže za oktavu više, rekao je Krešić.

U Bruxellesu ničim izazvan otvara baražnu vatru pred svima. Očekivalo bi se, obzirom na njegov habitus, da je on taj koji smiruje situaciju da ne dođe do eskalacije. Onda Milanović vraća po principu dobio sam udarac, vraćam tri. Nije mi jasno kako njima dvojici nije jasno koliko je nužno da se u ovoj situaciji lopta spusti na zemlju, rekao je Krešić.

Ja nemam ništa protiv žustrih polemika, imam dojam da smo se u društvu pogubili i umjesto sadržaja da se bavimo formom. Njih dvojica najviše diktiraju tempo i dinamiku dijaloga u društvu. Kad se njih čuje, može se očekivati i od ljudi da počnu razgovarati uličarskim rječnikom. Oni svojom retorikom također mogu hraniti nekoga, rekao je Bago.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.