Komadina: Županijski proračun i dalje je održiv

Vijesti 19. lis 202014:02 > 14:07
Marko Dimic/PIXSELL

Konsolidirani proračun Primorsko-goranske županije drugim rebalansom povećat će se za 27 milijuna kuna ili 2,4 posto, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare i ocjenjeno da je proračun, unatoč okolnostima, i dalje održiv.

Župan Zlatko Komadina najavio je drugi rebalans proračuna koji će biti upućen Županijskoj skupštini. Proračun je nešto manji od lanjskoga, ali je za 17 milijuna kuna veći od aktualnog proračuna te je, unatoč teškim okolnostima i dalje je održiv, rekao je dodavši da će najveći iznosi viška od 17 milijuna kuna biti raspodijeljeni zdravstvu i školstvu.

Pročelnik za financije Krešimir Parat izvijestio je da se konsolidirani proračun županije povećava za 27 milijuna kuna ili 2,04 posto.

„U prvom rebalansu smo uspjeli održati razinu proračunske potrošnje na razini početnog proračuna zahvaljujući prenošenju viška iz prošle godine, a istovremeno smo smanjili prihode tekuće godine, prije svega porezne. Ovih 27 milijuna kuna odnosi se na konsolidirani proračun, a ako to podijelimo na županijski dio i naše korisnike, rast se generira iz rasta prihoda proračunskih korisnika od 23,9 milijuna kuna, dok prihodi i primici županije rastu za 3,1 milijuna kuna,” rekao je Parat.

Župan Komadina iskazao je na konferenciji za novinare sućut obitelji umrloga riječkog sportskog novinara Orlanda Rivettija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.