Započeli radovi u projektu Aglomeracija Kutina

Vijesti 21. lis 202010:16 > 10:23
Promo

20. listopada u naselju Gojlo započeli su radovi na EU projektu „Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“. Spomenuti projekt Aglomeracija Kutina vrijedan je više od 500 mil. kuna (s PDV-om), a spomenuti radovi su započeli u prigradskom naselju Gojlo.

Otvorenju radova prisustvovali su gradonačelnik Grada Kutine g. Zlatko Babić, direktor Moslavine d.o.o. g. Mijo Šepak, generalni direktor Hrvatskih voda g. Zoran Đuroković, župan SMŽ g. Ivo Žinić, zamjenik župana SMŽ g. Roman Rosavec, načelnik Općine Velika Ludina g. Dražen Pavlović i pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša g. Gelešić.

“Drago mi je što krećemo s našom Aglomeracijom kojom će se osigurati voda za naše sumještane te će se u konačnici poboljšati kvaliteta života u našem gradu. Sami projekt je najveći infrastrukturni projekt u gradu Kutini te me raduje njegova realizacija”, rekao je gradonačelnik Grada Kutine g. Zlatko Babić.

Promo

Otvorenje radova otpočelo je s radovima na Rekonstrukciji i izgradnji sustava javne vodoopskrbe i odvodnje – Grupa 1 – Rekonstrukcija i izgradnja javne vodoopskrbe gdje je izvođač radova Aquaterm d.o.o. iz Karlovca. Vrijednost spomenutih radova iznosi 76.237.089,04 kn bez PDV-a ( 95.296.361,30 kn s PDV-om).

G. Mijo Šepak podsjetio je na obuhvatnost projekta Aglomeracije. „Projekt Aglomeracije obuhvaća izgradnju/rekonstrukciju sustava javne odvodnje i javne vodoopskrbe na području aglomeracije Kutina (naselja Repušnica, Kutina, Kutinska Slatina, Šartovac, Husain, Batina, Ilova) kao i ulaganja u sustav javne vodoopskrbe na području koje se nalazi u obuhvatu VP Moslavačka Posavina (naselja Ciglenica, Mikleuška, Repušnica, Kutina, Husain, Batina, Gojlo, Ilova, Zbjegovača, Banova Jaruga, Međurić, Jamarice, Janja Lipa, Šartovac, Brinjani, Stupovača)“ rekao je g. Šepak.

Promo

Realizacijom projekta omogućit će se priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na priključenje sustava za odvodnju zajedno sa poslovnim subjektima. Ukupna vrijednost projekta

“Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” je 390.731.725 kn od čega 262.967.283 kn čine bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Promo

G. Ivo Žinić istaknuo je važnost samog projekta za stanovnike Kutine te zamolio mještane za strpljenje i razumijevanje pošto su spomenuti radovi izrazito zahtjevni.

Promo

G. Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda u svoje ime, ali i ime resornog ministra g. Ćorića iskazao je zadovoljstvo projektom Aglomeracije. Uz to, dodao je kako je Aglomeracija Kutina među najobuhvatnijim projektima od svih Aglomeracija jer obuhvaća i rekonstrukciju, ali i kompletnu izgradnju, kako sustava vodoopskrbe tako i sustava odvodnje. G. Đuroković označio je početak radova na projektu Aglomeracije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.