Istra: Zabranjuju se posjeti i izlasci iz domova za starije zbog covida

Vijesti 22. lis 202015:50 > 15:51
Screenshot

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Istri županijski Stožer civilne zaštite zabranio je u četvrtak posjete i izlaske iz domova za starije.

Županijski Stožer civilne zaštite poziva građane na primjenu svih preventivnih mjera tijekom povratka i nakon dolaska u Istru, a to se odnosi na izbjegavanje korištenja javnog prijevoza kod sumnje na mogućnost infekcije, ograničavanje kontakata u prijevozu i drugih kontakata nakon dolaska.

Stožer također poziva djelatnike javnih službi, a posebno zdravstvene djelatnike, da vode računa o ponašanju izvan radnog vremena, ne ostvaruju rizične kontakte i ne sudjeluju u okupljanjima, kako bi se spriječio unos virusa u sustave.

“Istra ne može biti zelena oaza kada je okruženje nepovoljno, imali smo dobru situaciju, ali imamo uvoznih slučajeva iz drugih krajeva. Nemamo slobodnog širenja, ali pitanje je koliko možemo izdržati nepovoljno okruženje”, poručio je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Istra je danas zabilježila rekordan broj novozaraženih u jednom danu – 41 novi slučaj. Trenutno su u Istri 102 pozitivne osobe, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 391 osoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.