Glavna sestra OB Zabok: Zaposlenici su umorni, rade prekovremeno

Vijesti 26. lis 202018:53 > 19:12
N1

Glavna medicinska sestra Opće bolnice Zabok Danica Horvat u Dnevniku N1 televizije komentirala je kako se nose s koronavirusom i pozvala građane da se pridržavaju mjera kako bi se epidemija suzbila. Pojasnila je i kakva je trneutno situacija u OB Zabok u koju se probio koronavirus.

“Uspjeli smo se reorganizirati. To su osnove zdravstvene njege, hranjenje, podjela terapije. Razina kvalitete nije onakva kakva je u dane kada smo u hladnom pogonu, bez covida, ali pacijenti će biti nahranjeni i zbrinuti”, istaknula je Horvat.

Dodala je i da covid jako otežava situaciju u sustavu.

VEZANE VIJESTI

“Poprilično nam otežava, od sistematiziranih 285 sestara nažalost imam 205 sestara s potpuno novim odjelima, infektologija, predtrijaža gdje imamo nepokretne pacijente i povremeno neke na respiratorima i prilično nam je teško kako na poslu tako i u privatnom životu.”

Pojasnila je i kako se zdravstveni djelatnici osjećaju u vrijeme koronakrize.

Ima dana kada se osjećate potpuno jadno, ne znate od kud krenuti i onda se posložite. Pacijent vam je broj jedan i gledate njegove potrebe. Uvijek gledamo i stranu zaposlenika. Imamo i zaposlenika koji su stariji, koji su ugroženi od covida”, kazala je Horvat i dodala:

“Svakako su umorni, rade prekovremeno i ono što je najžalosnije u svemu tome je da su kolegice jako nesretne jer sad moraju dati sve od sebe za poslodavca, za državu, a njima nije priznato osnovno obrazovanje.”

Apelirala je na građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

#related-news_0

“Molim sve građane držite se distance, nosite na pravilan način masku i ovo ćemo riješiti u mjesec dana. Mislim da ljudi ne shvaćaju osobnu odgovornost u svemu tome. Ta kolektivna odgovornost je oduvijek bila problem.”

Istaknula je i da su neke odjele tek morali otvoriti te su na njima počeli “od nule”.

“U našoj bolnici nemamo odjela infektologije, krenuli smo od nule. U prvom valu smo imali otvoren potpuno novi odjel, osoblje smo reorganizirali”, rekla je Horvat i dodala je da sada imaju i covid odjel.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.