Vrdoljak i Borzan: Zvali smo za tvrtku Biloša zbog radnika

Vijesti 24. lip 201511:38 > 11:42
N1

Imena hrvatskog ministra gospodarstva Vrdoljaka, SDP-ove zastupnice u EU parlamentu Biljane Borzan kao i savjetnika predsjednice Mate Radeljića - isplivala su u istrazi protiv jučer optužene bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec.

“Ministar gospodarstva, niti jedan dužnosnik Vlade, ne može prekoračiti svoje ovlasti ako zove i pita što se događa, da li požurite s odlukama. Moramo imate čistu sliku, nema tu prekoračenja ovlasti jer nitko nikada od nikoga nije tražio da se učini nešto kontra zakona, nego da se odluči što se može napraviti. Ako je moguće izaći u susret da se spase radna mjesta, dapače, ako nije moguće, tražimo druge načine”, kazao je uoči sjednice Vlade ministar Vrdoljak.

“Ja sam socijaldemokratska zastupnica i kao takvoj su mi radnici i prava radnika uvijek bili na prvom mjestu i uvijek će mi biti na prvom mjestu. Tako je bilo i u ovom slučaju, zanimalo me postoji li mogućnost da se spase radna mjesta, a da se pritom ne krši zakon. Više od toga, nažalost, ne mogu komentirati, svoj iskaz sam dala kao svjedok USKOK-u i očekujem poziv suda ako bude suđenje i rado ću se odzavati”, kazala je za N1 Biljana Borzan.

U optužnici USKOK citira transkripte telefonskih razgovora također optuženog osječkog tajkuna Željka Biloša koji pokazuju da je s njima kontaktirao i tražio pomoć za otpis duga kao i izbjegavanje ovrhe. Oni su zatim kontaktirali ili tadašnju šeficu osječke porezne ili Nadu Čavlović Smiljanec, koja inače tvrdi da je nevina – i da ništa Bilošu nije pogodovala.