Krunoslav Capak: Gori nam sjever zemlje

Vijesti 09. stu 202011:13 > 11:16
N1

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1529 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 14942. Preminulo je 38 pacijenata. Nacionalni stožer održao je press konferenciju.

Tijek presice pratimo na OVOM LINKU.

Krunoslav Capak je izvijestio da je broj ukupno oboljelih u svijetu prešao 50 milijuna. “Bitno je da imamo 14-dnevno incidenciju na sto tisuća stanovnika 750,4 što je visok broj po čemu smo na 22. mjestu od 27 europskih zemalja. Što se tiče brojki posljednjih dana, imali smo veliku promjenu novobojljelih, u tjedan dana brojke su rasle za sto posto, a sad se smanjilo na 42% porast što daje nadu da porast stagnira i da će se situacija popraviti”, rekao je i dodao: “U čitavoj Europi situacija je slična. Nadamo se da će broja prestati rasti. Međutim, to nas ne treba ohrabriti da se ne pridržavamo mjera. Striktno pridržavanje mjera je ključno.”

Naglasio je da je u Istri situacija dobra, no da “gori sjever zemlje”: “Varaždinska i Međimurska županija u ovom trenutku imaju 14-dnevnu incidenciju 1.300 što su ogromne brojke. Porast im kasni u odnosu na druge županije i nadamo se da će uskoro obuzdati rast. Evidentirano je smanjenje broja u Zagrebu, jasna je silazna putanja, nadamo se da će se nastaviti.”, kazao je.

Aktualnu situaciju po županijama pratimo na OVOM LINKU.