Crkva protiv obilježavanja Dana antifašističke borbe

Vijesti 24. lip 201519:52 > 20:00
Goran Mehkek / CROPIX

U komentaru pod naslovom "Treba li Republika Hrvatska slaviti Dan antifašističke borbe?", tvrdi se da ako današnja Hrvatska imalo drži do svoje državnosti, onda će se već o ovogodišnjem Danu državnosti sjetiti svojih stvarnih temelja, stoji u uredničkom komentaru "Glasa Koncila" kojeg potpisuje Ivan Miklenić

“Favoriziranjem antifašizma u Hrvatskoj uvelike je umjetno stvorena i podržavana magla iza koje se čuvaju povlastice te su u liberale presvučeni komunisti, njihovi sluge, potomci i simpatizeri iznova okupirali gotovo sve društveno relevantne položaje i još jednom učinili svojevrsnim građanima drugoga reda gotovo sve koji ne misle kao oni te ne prestaju iscrpljivati na sve načine hrvatsku državu”, piše Miklenić.

“U političkom žargonu gotovo ne postoji ni pojam ‘antifašizam’ jer te države žive sadašnjost, jer očito ne daju maha pa nemaju organizirane tzv. antifašiste koji bi poput onih u Hrvatskoj nijekali komunističke zločine i koji bi poput onih u Hrvatskoj megalomanski napuhivali žrtve koje su počinili zločinci na drugim stranama. Vrijeme je da se zaustavi manipulacija odnosom prvoga hrvatskoga predsjednika prema tzv. antifašistima i da se sadašnje naraštaje, osobito one koji su rođeni ili odrasli u samostalnoj Hrvatskoj, prestane inficirati komunizmom, nacizmom i fašizmom”, zaključuje se u komentaru.