U Saboru odbijena interpelacija o vjetroparku Krš-Pađene

Vijesti 11. stu 202012:20 > 12:21
(ilustracija)

Sabor je u srijedu odbio Interpelaciju o radu Vlade vezano za vjetropark Krš-Pađene koju je predložio Domovinski pokret uz potporu 20 oporbenih zastupnika tražeći od Vlade da Saboru dostavi sve ugovore i odluke vezane uz taj projekt.

Protiv Interpelacije glasovalo je 76 zastupnika, za je bilo 51, a suzdržanih dva.

Pozivajući se na izračune stručnjaka koje su angažirali, iz DP-a su ustvrdili da će hrvatski potrošači u 14 godina isplatiti 2, 2 milijarde kuna više nego što bi prema zakonom predviđenoj cijeni trebali platiti. Kao razlog tolike cijene naveli su “besramno pogodovanje i korupciju u režiji HNS-a, SDP-a i HDZ-a”.

VEZANA VIJEST

Projekt Krš Pađene, koji je 2003. pokrenuo austrijski investitor, 2012. preuzelo je energetsko društvo C.E.M.P. d.o.o. Na realizaciji tog projekta radile su institucije i nadležna ministarstva u vrijeme više vlada.

Resorni ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u jučerašnjoj raspravi isticao je da su sva postupanja Ministarstva bila u skladu sa zakonom i da su donesena nakon prethodne konzultacije s DORH-om, te da su ona pravomoćno potvrđena na sudu.

Davor Dretar (DP) sramotnim je ocijenio ponašanje vladajućih ocijenivši odbijanje interpelacije nastavkom skrivanja korupcije.

Branko Bačić (HDZ) s indignacijom je odbacio optužbe oporbe o koruptivnim aktivnostima Vlade u projektu Krš-Pađene.

Sabor je u srijedu donio i Zakon o upućivanju radnika u Republiku Hrvatsku i prekograničnoj provedbi odluka o novčanoj kazni kojim se izjednačavaju uvjeti i prava upućenih radnika s onima domaćih radnika.

U drugo saborsko čitanje uputio je dva financijska zakonska prijedloga, o sustavu osiguranja depozita te o prisilnoj likvidaciji kreditnih institucija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.