Biljana Gaća: Kolona se održava jer se Plenković možda uplašio Penavine reakcije

Vijesti 11. stu 202016:31 > 16:51
N1

Biljana Gaća, članica predsjedništva SDP-a, za N1 Studio je rekla kako nije odgovorno organizirati kolonu sjećanja u Vukovaru ove godine, jer epidemiološka situacija za to nije povoljna, te je upitala tko će snositi odgovornost ako nakon 18. studenog Vukovar postane novo žarište.

Rekla je kako je njen stav, ali i stav SDP-a jasnan: Nije primjerena situacija za održavanje kolone sjećanja.

“Sjećanje na obljetnicu pada Vukovara je važno, ali je zdravlje građana i cjelokupna zdravstvena situacija primarna. Broj zaraženih raste, i vladajući su se trebali ponijeti odgovornije. Da je samo Vlada odlučila doći i položiti vijence, jer okolnosti bi to tako dopustile, to bi bilo sasvim u redu”, rekla je Gaća.

VEZANA VIJEST

Dodala je kako možda postoji još jedan razlog zbog kojeg se kolona ipak održava.

“Andrej Plenković se možda i uplašio reakcije Ivana Penave – ako bi zabranio kolonu. A mi smo slušali da nisu dopuštena okupljanja veća od 50 ljudi. Nisam sigurna tko će brojati koliko će ljudi biti u toj koloni”, rekla je Biljana Gaća.

Ostankom kuće čuvate i zdravlje Vukovaraca

Vukovar je često u studenom mjesto politizacije, istaknula je.

#related-news_0

“Vidjevši kako komuniciraju Penava i Plenković mislim da bi odustajanje išlo u smjeru Penavinog prozivanja da je Plenković namjerno odustao od kolone sjećanja.

Mislim da je nezamislivo da bude u koloni samo 500 najavljenih ljudi, ali ako bude, bit ću neizmjerno zahvalna, jer treba misliti i na zdravlje Vukovaraca”, rekla je Gaća.

Kazala je kako je zanima ima li većeg domoljuba od onoga tko štiti naše bolesne i stare.

#related-news_0

“Ima li većeg domoljublja od toga da ne dođemo i ne okupljamo se u Vukovaru? Domoljublje ćemo pokazati time ako u svojim kućama zapalimo svijeće i sjetimo se onih koji su se borili.

Nadam se da će doći do odgovornosti ljudi, ali i da će, ako Vukovar postane žarište, odgovornost morati snositi i Vlada i gradonačelnik Penava, jer su na odgovornost pristali, tj. bili upozoravani od strane same struke”, naglasila je Gaća.
Kako će Vukovar izgledati nakon 18.11.?

#related-news_0

“Žiteljima Vukovara bude puna kapa toga da nas se sjeti samo na jedan dan. Mi ćemo se i nakon tog dana boriti za životna pitanja, ostanak mladih…”, rekla je Gaća.

Na pitanje o SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Vukovara rekla je kako će županijske organizacije do sredine prosinca predati svoje prijedloge za kandide.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.