Preporod sutra prosvjeduje: Žele informirati javnost o problemima u školama

Vijesti 24. stu 202011:18 > 14:38
N1

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod za četvrtak najavljuje prosvjed pod nazivom "Korona škola". Počet će u 11 sati ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Glavne teme prosvjeda bit će, kako navode iz sindikata, paralelna nastava, refundacija troškova, plaća za vrijeme bolovanja i manjak spremačica.

Na prosvjedu će govoriti Željka Kollert, učiteljica razredne nastave u OŠ u Đulovcu; Gordana Kovač Bluha, nastavnica razredne nastave u OŠ Rapska u Zagrebu; Tanja Biloglav, defektolog u Centru za autizam u Zagrebu i Smilja Petrina, spremačica u OŠ Vukomerec.

VEZANA VIJEST

Iz sindikata Preporod navode kako žele informirati javnosti o problemima s kojima se susreću radnici u školama vrijeme funkcioniranja školskih ustanova prema A, B i C modelu.

Prosvjed će biti organiziran uz pridržavanje epidemioloških mjera i ograničenja.

Stipić za N1: Situacija je ozbiljna

Ranije danas je čelnik sindikata Željko Stipić gostovao na N1 televiziji. Ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu poručio je “da krajnje ozbiljno shvate situaciju i započnu dijalog sa sindikatima kako bi se riješili problemi.”

Rekao je i da je stanje u školstvu poprilično teško. “S jučerašnjim danom oko 700 učitelja i nastavnika je u izolaciji, a malo manje od 600 ih je zaraženo. Sve se to reflektira na one koji još rade – od onih koji su u školama traži se da rade još više”, kaže Stipić.

Gostovanje možete pogledati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.