U Varaždinskoj bolnici preminulo 10 covid pacijenata: "Mi smo u ratnom stanju"

Vijesti 25. stu 202007:17 > 09:46
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Prvih nekoliko pacijenata oboljelih od covida-19 smješteno je u utorak u večernjim satima u vojne šatore postavljene u krugu Opće bolnice Varaždin.

Ravnatelj bolnice u Varaždinu Nenad Kudelić rekao je na konferenciji za medije u srijedu da je u posljednja 24 sata umrlo 10 pacijenata, a da više od 70 posto pacijenata na respiratoru u Varaždinu umre.

“Mi smo u ratnom stanju! Izgleda da će šatori morati biti i novi stacionarni odjel”, izjavio je, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik HLK Krešimir Luetić kritizirao je Vladu zbog izostanka strožih mjera: “U vrištućoj crvenoj smo! Po prvi puta od rata zbrinjavamo pacijente u šatore. To sve govori”, izjavio je.

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Podsjetimo, varaždinska županija u tjedan dana broji 1786 novih slučajeva što je najviše do sada od početka epidemije, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je time dostigla vrijednost od 1060, što je i dalje najviša vrijednost među svim europskim regijama.

Broj hospitaliziranih se povećao pa se trenutno na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 201 osoba s težom kliničkom slikom.

Od toga je 70 na odjelu infektologije, a 10 na ostalim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 55 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu.