U Međimurskoj županiji 133 novozaražena, stižu medicinske sestre na ispomoć

Vijesti 01. pro 202011:32 > 11:34
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U Međimurskoj županiji zabilježena su 133 novozaražena koronavirusom, dvije su osobe preminule, a u čakovečku bolnicu stiže još šest medicinskih sestara na ispomoć, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe od posljedica koronavirusa, 74-godišnji muškarac i 76-godišnja žena.

U ovom trenutku, popunjenost kapaciteta u Županijskoj bolnici Čakovec za pacijente pozitivne na COVID-19 je 82 posto. Tijekom dana u Županijsku bolnicu Čakovec dolazi još šest medicinskih sestara kao ispomoć zdravstvenim djelatnicima koji rade na liječenju osoba pozitivnih na koronavirus, priopćili su iz Stožera.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju testirano je 417 osoba, od čega je evidentirano 108 pozitivnih na koronavirus.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima evidentirano je 10 pozitivnih slučajeva, dok je epidemiološka služba na temelju kliničke slike, odnosno bez testiranja, dijagnosticirala covid-19 kod 15 osoba.

U proteklih 24 sata oporavilo se 169 osoba te su trenutno u Međimurskoj županiji pozitivne 1.423 osobe.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 23.538 uzoraka, izvijestili su iz Stožera.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 107 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od toga je njih 19 hospitalizirano unutar 24 sata, a otpušteno je 14 pacijenata.

Na respiratoru je 11 pacijenata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.