Srednjoškolci Krapinsko-zagorske županije kreću na online nastavu

Vijesti 10. pro 202014:42 > 14:44
N1

Zbog najvećeg broja novozaraženih koronavirusom u jednom danu u Krapinsko-zagorskoj županiji, svi srednjoškolci od idućeg tjedna nastavu će pratiti po modelu C, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek podsjetio da je od jučer evidentirano 277 pozitivnih osoba te napomenuo da je zabrinjavajuće da je među testiranima 47 posto pozitivnih, što se događa unatrag dva mjeseca.

“Trenutno na području županije imamo 1604 aktivna slučaja, a i1479 osoba je u samoizolaciji. Ako pogledamo da u županiji imamo 38.000 zaposlenih, to je 10 posto radno aktivnog stanovništva”, rekao je Ferek Jambrek.
Dodao je da je županija od Stožera dobila 3228 brzih antigenskih testova za domove za starije i nemoćne, a da će testove za preostala dva doma pokriti županija.

“U ovom tjednu bit će testirani svi korisnici i zaposleni u domovima za starije i nemoćne, tako da bi i na taj način eliminirali asimptomatske osobe koje su, nažalost, širitelji, a da to ni ne znaju”, kazao je.

Župan Željko Kolar najavio je da će, zbog najnovijih brojki, od ponedjeljka svi srednjoškolci na području Krapinsko-zagorske županije nastavu pratiti po modelu C.

„Mi smo u dva dana skočili s 393 učenika u samoizolaciji na 502, što se tiče srednjoškolaca, a to je 12 posto. S 41 zaraženog učenika od utorka danas smo na 47, znači prešli smo 1 posto”, kazao je.

Kad je riječ o osnovnim školama, Kolar je istaknuo da je OŠ Konjščina zatražila da zbog većeg broja zaraženih od sljedećeg tjedna prijeđe na online nastavu, što im je i odobreno.

“Ostale osnovne škole će raditi po modelu A, odnosno po nalogu ravnateljice ili ravnatelja, a na temelju podataka i konzultacija sa Zavodom za javno zdravstvo”, rekao je župan dodavši da će neki razredni odjeli pojedinačno pratiti nastavu po modelu C.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.