U Areni Zagreb zbrinuto više od 100 pacijenata oboljelih od koronavirusa

Vijesti 10. pro 202014:57 > 15:02
N1 / Tina Kosor Giljević

Stacionar Arena Zagreb, otvoren za pomoć hrvatskom zdravstvenom sustavu u razdoblju covid-19 pandemije, od 28. studenog kada su zaprimljeni prvi pacijenti pa do danas, zbrinuo je više od 100 pacijenata oboljelih od koronavirusa, priopćeno je iz Operativnog stožera.

Svi pacijenti do dolaska u Stacionar Arena Zagreb bili su hospitalizirani u jednoj od zdravstvenih ustanova u Zagrebu: Kliničkoj bolnici Dubrava, Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Sanitetskim prijevozom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba prevezeni su od jedne od navedenih zdravstvenih ustanova do Stacionara Arena Zagreb.

VEZANE VIJESTI

Trenutno je u Stacionaru Arena Zagreb 41 pacijent oboljeli od koronavirusa kojima se pruža kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Pacijenti imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje.

Do sada su s liječenja u Stacionaru Arena Zagreb otpuštena 62 pacijenta. Dogodio se jedan smrtni slučaj pacijenta u terminalnom stadiju tumorske bolesti koji je bio premješten u Stacionar Arena Zagreb zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Nije imao simptome covid-19 bolesti, te nije preminuo od posljedica covida-19.

Medicinsko osoblje Stacionara Arena Zagreb trenutno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara. Smjene liječničkih i sestrinskih timova su svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.