Brza testiranja i u domovima za starije Koprivničko-križevačke županije

Vijesti 11. pro 202015:33 > 15:36
Koprivničko-križevačka županija

Koprivničko-križevačka županija počinje testiranje brzim antigenskim testovima u ustanovama socijalne skrbi kako bi se stekla bolja slika o epidemiološkoj situaciji u takvim ustanovama.

Sukladno Odluci Ministarstva zdravstva, Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije isporučeni su brzi antigenski testovi namijenjeni ustanovama socijalne skrbi na području županije.

Testiranjem će se procijeniti epidemiološka situacija u ustanovama, odnosno epidemiolozi će na taj način dobiti bolji uvid i veću kontrolu širenja zaraze koronavirusom. Cilj je što ranije otkrivanje pozitivnih osoba kako bi ih se stavilo u izolaciju, kao i njihove bliske kontakte te time spriječilo daljnje širenje zaraze, poručuju iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Osim za ustanove socijalne skrbi, pristigli su i antigenski testovi namijenjeni hitnom bolničkom prijemu, pri čemu je za OB Koprivnicu stiglo 1250 testova. Projektom su tako pokrivena dva važna dijela sustava – ustanove socijalne skrbi i hitna medicina/hitni bolnički prijem, gdje će se testovi iskoristiti za ono što je najpotrebnije.

Brzi antigenski testovi koriste se za dijagnostiku i potvrđivanje bolesti covid-19 kod simptomatskih bolesnika s postavljenom kliničkom sumnjom na covid-19, što se posebno preporuča u područjima s proširenom transmisijom virusa, kao i u slučaju ograničenih kapaciteta testiranja, a u cilju sprječavanja širenja epidemije bolesti covid-19, objasnili su iz Stožera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.