Istraživanje N1: Premijer će na polnoćku bude li mogao, što kažu ostali građani?

Vijesti 18. pro 202022:29 > 22:42
Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Jučer se predsjednik Vlade Andrej Plenković obratio javnosti nakon sudjelovanja na poslovnoj konferenciji u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Osvrnuo se na nove, strože mjere Stožera, ograničenje kretanja, ali i mjere na vjerskim okupljanjima.

Komentirao je i mjeru za Crkve, te odgovorio na pitanje zašto za kafiće ne može vrijediti ista mjera kao i za Crkve.

Na pitanje hoće li ići na ponoćku i misu na Božić, rekao je: “Ako budem mogao, ići ću, da”. Na pitanje je li to odgovorno i je li to dobra poruka za građane, ako misu može pratiti preko TV-a ili online i da će se građani povoditi njegovim primjerom, kazao je: “To su sve spinovi. Danas je Stožer donio odluku za Badnjak, za Božić…Ja mislim da je to dobra odluka. Velika većina vjernika je razumna. To su razumne i racionalne odluke. Nije isto biti na misi sat vremena i biti u kafiću, zatvorenom prostoru satima i piti alkohol. Ta usporedba je i pomalo bezobrazna”, zaključno je rekao premijer Plenković.

N1

A što kažu ostali građani? N1 Televizija provela je veliko istraživanje o Hrvatskoj za vrijeme pandemije koronavirusa, povjerenju građana u Stožer i druge institucije, ali i nizu drugih pitanja. Rezultati su predstavljeni u emisiji Newsroom.

Istraživanje je za N1 provela Agencija MASMI od 11. do 14. prosinca na reprezentativnom uzorku punoljetnih građana RH (N=713) što jamči pouzdanost od 95 posto, uz statističku pogrešku od plus/minus 3,67%.

Prošle godine je 29% ispitanika išlo na polnoćku, a što se tiče ove godine anketirani su odgovorili sljedeće: planiram ići (15%); planiram ići, ali ću ostati ispred crkve (13%); planiram ići, ako se održi na otvorenom (8%); ne planiram ići, gledat ću polnoćku na TV-u (32%) i propustit ću je ove godine (32%).

Više o velikom istraživanju N1 Televizije čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.