Vlada na telefonskoj sjednici o nabavci cjepiva

Vijesti 21. pro 202010:48 > 10:51
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Vlada je danas, 21. prosinca 2020., održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela nekoliko zaključaka vezanih uz nabavu cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Donesen je Zaključak u vezi sa Sporazumom o prethodnoj kupnji za kupnju i opskrbu cjepivom protiv bolesti COVID-19 za države članice Europske unije između Janssen Pharmaceutica NV i Europske komisije.

VEZANA VIJEST

Također, donesen je i Zaključak u vezi sa Sporazumom o prethodnoj kupnji za razvoj, proizvodnju, prethodnu kupnju i opskrbu cjepivom protiv bolesti COVID-19 za države članice Europske unije između CUREVAC AG i Europske komisije te Zaključka u vezi sa Sporazumom o prethodnoj kupnji za proizvodnju, prioritetne mogućnosti kupnje i opskrbu uspješnog COVID-19 cjepiva za države članice Europske unije između Moderne Switzerland GmbH i Europske komisije.

Podsjetimo, Europska agencija za lijekova (EMA) odnosno njezino Povjerenstvo za humane lijekove, danas će odlučivati o odobrenju prvog cjepiva protiv covida-19 u Europskoj uniji – cjepiva koje su proizveli američka tvrtka Pfizer i njemačka BioNTech.

Više čitajte OVDJE.