Mamići ostaju u Sloveniji, USKOK objavio detalje istrage

Vijesti 03. srp 201512:22 > 21:28
Cropix/Željko Hajdinjak

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i njegov brat, trener Zoran Mamić, odlučili su ostati u Sloveniji do nedjelje, potvrdio je za N1 odvjetnik Čedo Prodanović.

20:45 – USKOK je na svojim stranicama objavio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, davanja i primanja mita, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u utaji poreza ili carine.

Cijelo rješenje pročitajte na stranicama USKOK-a.

18:28 – Damir Vrbanović prebačen s Oranica u zgradu USKOK-a u Gajevoj.

18:00 – Braća Mamić objasnila odluku o ostanku u Sloveniji – kažu da žele ostati na pripremama s momčadi.

Odazvat ćemo se na poziv koji smo dobili. Pozvali smo svoje odvjetnike Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković, koja je također na putu prema ovdje. Obećavam da ćemo u nedjelju navečer biti dostupni svim organima.

17:43 – Mamići ostaju u Sloveniji do nedjelje! Nakon konzultacija s odvjetnikom Čedom Prodanovićem, odlučili su da u Sloveniji ostaju do nedjelje.

17:30 – Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić izjavio je Hini kako očekuje da će njegova branjenika na Uskoku ispitati oko 18 sati.

Prema neslužbenim informacijama USKOK želi ispitati i braću Mamić, no oni su, kako se doznaje, još prije 16 sati zajedno sa svojim odvjetnikom Čedom Prodanovićem viđeni u restoranu u Moravskim Toplicama, iako je Dinamo ranije izvijestio da su oko podneva dobili pozive za razgovor te da su “odmah krenuli prema Zagrebu”.

16:55 – Još se ne zna preko kojeg graničnog prijelaza će braća Mamić ući u Hrvatsku.

16:30 – Braći Mamić se u Sloveniji pridružio odvjetnik Čedo Prodanović. Na pitanje što dalje očekuje kazao da ”očekuje sudbinu”.

15:30 – Vrbanović prepraćen u pritvorsku jedinicu na Oranicama. Čeka se poziv USKOK-a na ispitivanje.

14:30 – Zdravko Mamić ispratio je mamu iz hotela u Sloveniji uz povike novinarima “Lešinari, pustite moju mamu na miru”

14.00 – Damir Vrbanović već je u rukama istražitelja, odmah nakon što je sletio na Pleso, dočekali su ga policijski službenici i priveli na ispitivanje. “Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme”, napisao je Vrbanović u SMS poruci Hini poslanoj prije polijetanja iz Munchena.

I dok će danas biti ispitani braća Mamić i Vrbanović USKOK je jučer ispitao uhićenog poreznika koji je Mamićima navodno pomagao u utaji poreza.

Cropix/Željko Hajdinjak
Cropix/Željko Hajdinjak
Cropix/Željko Hajdinjak
Cropix/Željko Hajdinjak
Cropix/Željko Hajdinjak

13: 30 – Priopćenjem se oglasio i Dinamo:

‘Obavještavamo navijače i javnost kako su u petak, 3.7., oko podneva izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić prvi put dobili pozive na obavljanje obavijesnih razgovora na koje su se odmah i odazvali.

Kao što je više puta i rečeno, obojica će surađivati s organima koji provode istražne radnje. Nakon obavljenih sastanaka sa suradnicima u Sloveniji gdje se momčad nalazi na pripremama odmah su krenuli prema Zagrebu gdje će, sigurni smo, dokazati svoju nevinost’, navodi se na stranicama kluba.

Podsjetimo, u četvrtak je policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PN USKOK) objavio kako istražuje izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i trenera Zorana Mamića.

Sve o temi pročitajte OVDJE.