Capak o dolasku cjepiva: "Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije"

Vijesti 26. pro 202008:44 > 09:02
Izvor: HZJZ

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su danas u 6 sati ujutro prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech.

Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra, 27. prosinca, će krenuti u distribuciju po županijama, navodi HZJZ u priopćenju medijima.

HZJZ

“Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije. Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s covid cjepivom i djelatnika hitne medicine.”

Screenshot / HZJZ

“Za sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što očekujemo sukladno planu cijepljenja. Pozivamo sve građane da se odazovu cijepljenu sukladno našem sloganu “Misli na druge – cijepi se”, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak, navodi se u priopćenju medijima HZJZ-a.

HZJZ

Podsjetimo, jutros je nekoliko minuta iza 6 sati u HZJZ stigla prva pošiljka Pfizerovog cjepiva. Hrvatska je u ovoj pošiljci dobila 9.750 doza cjepiva. Kamion s cjepivom u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo dočekao je i ravnatelj Krunoslav Capak.

Hladnjača s cjepivom stigla je pod policijskom pratnjom. Iz sigurnosnih razloga iz HZJZ-a nisu htjeli najaviti točno vrijeme dolaska cjepiva u skladište.

HZJZ

Pogledajte video dolaska cjepiva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.