Karamarko s Blokiranima, na ulazu ga dočekao Margetić

Vijesti 08. srp 201510:37 > 13:27
N1

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sudjelovao je na sastanku s predstavnicima Udruge blokirani u sklopu ciklusa "Razgovora za bolju Hrvatsku".

Sastanak je bio zatvoren za medije i javnost, fotoreporterima i kamermanima omogućeno je bilo snimanje uvodnog dijela sastanka.

Ispred HDZ-a, uoči sastanka, pojavili su se i novinar Domagoj Margetić i još jedan aktivist. Došli su s transparentom “Afera Soboli nije kleveta, onda kaj je”.

Rekli su da su tu da upozore kako za aferu Soboli postoji pravomoćna presuda, ali da se to zataškava. Margetić je napisao knjigu o Tomislavu Karamarku, a kad je Karamarko ulazio pokušao mu je dati knjigu, koju je ovaj odbio uzeti rekavši kako ga ne zanima.

Karamarko je nakon sastanka s Blokiranima rekao da je ovršni zakon loš, da su blokirani veliki problem. “HDZ se bavi gospodarskim planom, ali i Blokirani imaju utjecaja na to. Gotovo 50 tisuća blokiranih su tvrtke, to je ogromni gospodarski potencijal blokiran”.

Komentirao je i izjave Anke Mrak Taritaš i Arsena Bauka da HDZ mijenja retoriku.

“Mi smo mijenjali retoriku? Ako je netko nekonzistentan, nedosljedan i prijetvoran ove tri godine, onda su to oni. Počnimo od Pelješkog mosta, bili su protiv, sad su za, sjećate se poreza na nekretnine, bili su za, sad su protiv, sjećate se da su dr. Tuđmana proglašavali ne znam kakvim sve ne čovjekom, danas se zalažu da neki od najljepših trgova i ulica u Zagrebu dobije njegovo ime, bili su za ukidanje županija, odjedanput je Milanović za županije, šta smo mijenjali, mi smo uviek isti, svjetonazorski uvijek isti, a što se tiče socijalne osjetljivosti, tu smo kudikamo osjetljiviji od njih, što se vidi iz današnjeg sastanka”, zaključio je Karamarko.

“Danas je blokirano 323.700 ljudi u Hrvatskoj, s osjećajem velike odgovornosti prema njima odazvali smo se na poziv HDZ-a, opširno smo prezentirali problem blokiranih, ponudili smo i naša rješenja. Usuglasili smo da ćemo zajedno raditi na promjeni zakonodavnog okvira, ono što Udruga blokirani traži već godinu dana od Ustavnog suda”, kazala je Miriam Kervati iz Blokiranih.