Dragan Vasiljković: Nisam kriv

Vijesti 10. srp 201511:48 > 14:32
Izvor: Duje Klaric / CROPIX

Dragan Vasiljković, poznat i kao Kapetan Dragan, stigao je nešto prije 12 sati na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. Na ispitivanju pred DORH-om u Splitu Dragan Vasiljković rekao je da nije kriv za djela koja mu se stavljaju na teret.

Doveden je u pravosudnoj marici, a ispred i iza njega išli su policijski kombiji.

Na ispitivanju pred DORH-om u Splitu Dragan Vasiljković rekao je da nije kriv za djela koja mu se stavljaju na teret. Kazao je to Darko Stanić, njegov odvjetnik po službenoj dužnosti nakon ispitivanja.

Vasiljković je istražiteljima najavio kako će otkazati punomoć Staniću i u narednih nekoliko dana angažirati svoj odvjetnički tim. U međuvremenu Stanić je uložio žalbu na izrečenu mjeru pritvora. O tome će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu.

Vasiljković je nakon 40-ak minuta pod jakim osiguranjem, vraćen u zatvor na Bilicama.

Podsjetimo, gotovo deset godina nakon zahtjeva za izručenjem u Hrvatsku je iz Australije stigao Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan.

Splitsko tužiteljstvo protiv njega vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva.

Tužiteljstvo sumnjiči Vasiljkovića da je kao jedan od vođa srpskih paravojnih snaga i zapovjednik Jedinice za posebne namjene i Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa kršio Ženevsku konvenciju jer je u zatvoru na kninskoj tvrđavi te u Bruškoj kraj Benkovca mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene hrvatske vojnike i policajce.