Tisuće navijača pristiže na Maksimir: Lopovi odlazite!

Vijesti 12. srp 201517:33 > 17:37
N1

Najveći derbi hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk izazvao je navijačku euforiju kakva već godinama nije viđena u Zagrebu.

Dio pripadnika BBB-a okupili su se na Kvatriću u 16 sati te potom u koloni krenuli prema Maksimiru. Putem pjevaju “Dinamo, volim te” i “Lopovi odlazite”.

Za večerašnji derbi na stadionu Maksimiru vlada nezapamćeni interes zbog čega je vodstvo Dinama nakon što su rasprodani planirani kapaciteti stadiona, otvorilo i tribinu sjever gore, pa se na utakmici očekuje oko 25 tisuća gledatelja.

Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milijunske malverzacije, Bad Blue Boysi su se nakon više od pet godina vratili na Maksimira, a derbi je izazvao i veliki odaziv Torcide. Sasvim sigurno dio navijača je stigao na utakmicu bez obzira na situaciju oko braće Mamić, željan dobrog nogometa i prave atmosfere. Na utakmicu su stigli navijači iz svih krajeva i gradova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Austrije, Švicarske i Njemačke…

BBB su se okupili na Kvatriću i u koloni krenuli prema stadionu.

“Previše smo godina izgubili u ovome svemu da bi sada slavili i gledali sa strane kako se klub urušava, navijači Dinama su ostali dužni sebi i svom klubu završiti započeto. Borba za naš klub nalazi se na prekretnici i sada je vrijeme da se vidi koliko navijača ima Dinamo”, bila je poruka Boysa pred utakmicu.

Posljednji put ovakva euforija oko kluba iz Maksimirske 128 bila je prije 15 godina kada je na Valentinovo vraćeno ime Dinamo. ‘Modri’ su prvu utakmicu nakon povratka imena odigrali u Vukovaru pred oko 8,000 gledatelja, a momčad je tada vodio Marijan Vlak.

Torcida je na utakmicu krenula iz Splita “Bilim vlakom”, no brojni navijači Hajduka u Zagreb su stigli i automobilima. Policija ih je do 17 sati čekala na parkiralištu Borongaj, kako bi organizirano i na vrijeme ušli na tribine.

Zanimljivo, u večerašnjem ogledu 1. kola treneri Dinama i Hajduka Damir Krznar i Damir Burić će debitirati kao kao samostalni treneri u Prvoj HNL. Nikada se još u povijesti nije dogodilo da i Dinamo i Hajduk u sezonu uđu s debitantima na klupi i da se odmah međusobno sukobe u prvom kolu.

Splićani su posljednji put u Maksimiru slavili još u rujnu 2008. godine. Hajduk je od tada u Maksimir stizao u 14 navrata, upisao 11 poraza i izborio tri remija.

Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX