Šipuš pripit vozio auto, policiji platio kaznu

Vijesti 18. srp 201515:46 > 15:49
Emica Elvedji / CROPIX

HDZ se oglasio priopćenjem o medijskim navodima prema kojima je Berislav Šipuš, ministar kulture, prošlog vikenda uhvaćen kako pijan vozi auto, te mu je izmjereno 1,1 promila.

“Na zahtjev medija da ovo potvrdi ili demantira, Policijska uprava zagrebačka, informaciju o tome proglasila je službenom tajnom”, napominju iz HDZ-a, te dodaju da su zabrinuti činjenicom da policija taji informacije o tom prekršaju, ukoliko se isti doista dogodio.

“Držimo da javnost ima pravo znati krši li ministar Šipuš zakon ili ne, poglavito ako je u alkoholiziranom stanju upravljao službenim automobilom”, tvrde u HDZ-u.

Iz MUP-a nisu potvrdili Šipušov peh, ali ministar je za Jutarnji list sam odlučio reći što se zapravo zbilo pretprošle subote, 4. srpnja, kasno navečer na raskrižju Vlaške i Vončinine ulice.

”Policijski službenik pitao me jesam li konzumirao alkohol, a ja sam priznao, rekavši da sam popio tri čaše vina. Predložio mi je alkotest i pristao sam. Izmjereno mi je 0,7 promila i već u ponedjeljak sam platio 750 kuna kazne. Policajcima koji su me te večeri zaustavili nisam rekao koju dužnost obnašam i nisam nikoga zvao da intervenira’, kazao je ministar Šipuš dodavši da je tu večer dao slobodno svom vozaču.

Glasnogovrnica Berislava Šipuša potvrdila je za N1 televiziju da je ministra pretprošle subote u alkoholiziranom stanju zaustavila policija, te rekla da ministar neće davati nikakve izjave.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj Hini je danas rečeno da sukladno Pravilniku o tajnosti službenih podataka Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), policija nije u mogućnosti davati službene podatke ili izvore podataka koji se prikupe ili nastanu u obavljanju poslova iz djelokruga MUP-a.

Isto tako, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, policija ne može potvrđivati po imenu i prezimenu je li netko počinio prekršaj ili kazneno djelo, ističu u zagrebačkoj PU.