Blokada Zagreba: Evo kuda će prolaziti mimohod povodom Oluje

Vijesti 22. srp 201510:31 > 10:33
Tportal

Iako je do vojnog mimohoda povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti ostalo još tjedan i pol, pripreme su već pri kraju. U Zagrebu se uređuju travnate površine, postavlja se tribina za dužnosnike, a poznata je i točna ruta kretanja mimohoda.

Više od tri tisuće sudionika mimohoda, od čega 2.200 vojnika, krenut će iz vojarne Croatia, poznatije pod imenom Maršalka, u Novom Zagrebu. Sarajevskom ulicom, u kojoj se nalazi vojarna, kretat će se prema sjeveru, preko Mosta mladosti, a onda Avenijom Marina Držića sve do križanja s Ulicom grada Vukovara.

Upravo od tog križanja službeno će krenuti mimohod, a ono će biti i startna pozicija za prve redove vojnika, policajaca, GSS-ovaca, povijesnih postrojbi i branitelja koji će sudjelovati u povorci.

Mimohod će prolaziti gotovo cijelom dužinom Vukovarske ulice prema zapadu, a na travnatoj površini pored Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski sudionike će pozdraviti državni vrh i drugi visoki državni dužnosnici. Na tom mjestu već se započelo s gradnjom tribine za njih.

Mimohod će se nastaviti Vukovarskom ulicom sve do križanja sa Savskom ulicom, a ondje će povorka vojnih snaga skrenuti prema jugu i nastaviti Savskom do križanja sa Slavonskom avenijom. Prolazeći dijelom Savske, vojni mimohod proći će i pored braniteljskog šatora u Savskoj 66.

Kada povorka dođe do križanja sa Slavonskom, skrenut će prema istoku te nastaviti tom ulicom sve do tzv. petlje, s koje će se spustiti natrag na Držićevu aveniju. Zatim će se preko Mosta mladosti vratiti u vojarnu Croatia, piše Tportal.