Lijepa hrvatska vojnikinja "užarila" internet

Vijesti 04. kol 201510:43 > 11:10
www.v2.hrvatski-vojnik.hr

Internet se užario, sve je zanimalo koja je to vojnikinja na drugom oklopnjaku u skupini na probi za mimohod. Padale su čak i izjave o zaljubljenosti i braku na neviđeno po socijalnim mrežama.

No, od braka neće biti ništa, dotična dama u uniformi je pet godina u sretnoj vezi, a nije ni vojnikinja, već je dočasnica i zapovjednica oklopnjaka M-83 POLO. Riječ je o Sanji Jerković, desetnici iz Slavonskog Broda, koja je već godinama pripadnica Oružanih snaga Republike Hrvatske, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Smatra kako nema nikakve prepreke da djevojke budu u oklopnim i mehaniziranim postrojbama, da samo postoji ta kriva predodžba ljudi kad su žene i oklop u pitanju.

“To stvarno nije nikakav problem. Sve što se treba naučiti za ovaj posao, može se naučiti, bili muško ili žensko. U mojoj postrojbi (bojna Sokolovi, op.a) ima dosta cura”, kaže desetnica Jerković za Novi list, napominjujući kako je trend još pozitivniji kad se pogledaju novi prijemi u službu.

“U mom slučaju nisam imala nikakve probleme zbog spola, ako hoćeš raditi, radiš svoj posao, tako se postaviš i problema nema”, priča dočasnica Oružanih snaga.