Zapaljen automobil supruga urednice portala iPress

Vijesti 20. kol 201515:16 > 15:24
iPress.hr

U središtu Premanture u noći s ponedjeljka na utorak, oko 4 sata, zapaljen je automobil 'nissan almera'. Auto je, za sada nepoznati počinitelj, zalio, vjerojatno benzinom, a nakon toga ostavio i plastičnu bocu na haubi vozila te pobjegao.

Ako je suditi po priči svjedoka počinitelj je imao i suučesnika. Vatra je gotovo ugašena do dolaska vatrogasaca JVP Pula, javlja iPress.

”Policijski službenici utvrđuju okolnosti zapaljenja vozila u Premanturi te tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je time izazvao opasnost za život i imovinu ljudi.

Policijski službenici obavili su očevid na mjestu događaja i utvrdili da je nepoznati počinitelj 18. kolovoza oko 4 sata, u Ulici Selo u Premanturi, prolio zapaljivu tekućinu po parkiranom vozilu Nissan, pulske registarske oznake, a potom otvorenim plamenom izazvao požar, koji je zahvatio poklopac motora, prednju lijevu stranu motora i dio kontrolne ploče. Požar je ugasio 57-godišnji vlasnik, a materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, izvijestila je PU istarska.

Automobil je, inače u vlasništvu supruga urednice na portalu iPress.hr. Do okončanja istrage ne može se tvrditi koji je motiv počinitelja, ali proteklog je tjedna iPress objavio tekst o ilegalnom ‘naselju’ u kojem je podignuto više stotina nastambi oko autokampa Stupice i zaštićenog krajolika Rta Kamenjak u Premanturi, a da je tijekom vikenda bilo i uznemirujućih poziva u vezi s tim tekstom što je i prijavljeno policiji.