Spriječen novi slučaj 'Luka Ritz', policija spasila mladića

Vijesti 24. kol 201507:05 > 07:09
Zeljko Puhovski / CROPIX

Mladić kojega su u petak navečer prebili huligani mogao je od zadobivenih ozljeda umrijeti poput Luke Ritza jer nije dovoljno dugo ostao u bolnici, međutim zahvaljujući nevjerojatnom obratu događaja, na kraju će najvjerojatnije biti spašen.

Devetnaestogodišnji M. I. iz Zagreba primljen je u subotu oko 3.15 sati u dežurnu bolnicu, KBC Zagreb, s teškim ozljedama koje je zadobio u premlaćivanju. Kako je ispričao liječnicima, oko 2.30 sati, dok se vraćao kući iz kluba Močvara, napala ga je skupina mladića te su ga teško prebili. Liječnici su odmah pregledali mladića te napravili i CT pretragu glave jer je upravo u tome dijelu zadobio nekoliko udaraca. Premda su mu savjetovali da ostane u bolnici dok njegov nalaz ujutro ne pogleda specijalist, mladić je odmah nakon pružene pomoći samovoljno otišao iz bolnice, ne pričekavši ni policajce koji su od njega trebali uzeti izjavu niti specijalista koji je trebao pogledati nalaze.

Policajci koji su ubrzo došli obavili su razgovor s liječnicima, a jedan od njih je za potrebe istrage i dodatno pogledao nalaze kako bi policajcima točno mogao opisati prirodu ozljeda.

Tada je, međutim, na snimci glave vidio kako mladić koji je ranije napustio bolnicu u glavi ima unutarnje krvarenje od ozljeda te da je otišao kući u životnoj opasnosti. Budući da je mladić ostavio podatke u bolnici, policajci su se odmah uputili na njegovu adresu, gdje su ga pronašli i rekli mu da se odmah mora vratiti u bolnicu kako bi bio operiran, piše Jutarnji list.