Krvavi okršaj u Sukošanu: Otac, majka i sin napali turista

Vijesti 31. kol 201516:44 > 16:48
pixabay.com

Policija u Sukošanu podnijela je prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira protiv tri člana iste obitelji. Prijavljeni su 71-godišnji otac, njegova supruga 71-godišnja te njihov 49-godišnji sin.

Familiji je “pukao film” kada im je u nedjelju oko 11 sati ispred kuće u ulici Tratica 43-godišnji belgijski turist iz mora izvukao svoj brod. Otac i majka verbalno su napali stranca, a sin je tome prirodao fizički napad šakom u glavu i tijelo pri čemu je belgijskog gosta lakše ozlijedio.

Tijekom dana iz Sukošana se javio Mate Batur koji tvrdi da se događaj odigrao drugačije od policijskog izvješća. On, naime, tvrdi da je Belgijac s automobilom neovlašteno ušao u privatni posjed obitelji kako bi se okrenuo da trejlerom izvuče brod iz mora. Nakon što je ušao u privatni posjed, 71-godišnjakinja ga je upozorila da to ne radi, jer da za to nema njihovo dopuštenje te da okretanje može izvesti izvan njihova posjeda. Belgijac je na to krenuo u rikverc i kolima oborio 71-godišnjakinju kojoj je kasnije, prema riječima Mate Batuira, u zadarskoj bolnici konstatiran prijelom ruke.

U zadarskoj policiji nisu htjeli komentirati navode gospodina Batura uz opasku da će svi protiv kojih je podnijet prekršajni prijedlog imati priliku svoju stranu priče iznijeti u sudskom postupku. A da se radilo o lomu ruke, što znači teškoj tjelesnoj ozlijedi, protiv belgijskog državljanina bila bi podnesena kaznena prijava, što ovom prilikom nije napravljeno, jer za to nije bilo razloga, piše zadarski.hr.