'Hrvatska raste' – potpisan SDP-ov koalicijski sporazum

Vijesti 08. ruj 201513:20 > 14:41
SDP Hrvatska

U Slobodnoj zoni u Varaždinu danas su predsjednici SDP-a, HNS-a, HSU-a, laburista, Autohtone - hrvatske seljačke i Zagorske stranke potpisali koalicijski sporazum.

Sporazum su potpisali predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović, predsjednica Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati Vesna Pusić, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja, predsjednica Hrvatskih laburista – stranka rada Nansi Tireli, predsjednik Autohtone – hrvatske seljačke stranke Stanko Grčić i predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jernejić.

‘Uveli smo reda i počistili nered iz 2011. godine, i Hrvatska treba nastaviti u tom smjeru’, kazao je Milanović nakon potpisivanja koalicije.

Vesna Pusić izjavila je su građanske slobode i tolerancija danas na udaru onih koji siju politiku straha. “Moramo se tome oduprijeti”, kazala je Pusić.

“Naša koalicija vodi i bira Hrvatsku koja raste”, složili su se koalicijski partneri.

Premijer Zoran Milanović rekao je da je ova vlada uvela red te da danas vode Hrvatsku naprijed. “S problemima se znamo nositi”.

“Gledamo probleme u oči i rješavamo ih! Nitko danas nije iznad zakona. Uveli smo reda”, naglasio je Milanović te dodao da Hrvatska raste u svim segmentima te da je rast ostvaren u teškim uvjetima i da nema povratka na staro.