Uplatio 700 funti za posao a onda shvatio da je prevaren

Vijesti 08. ruj 201517:02 > 17:05
pixabay.com

Pulska je policija 4. rujna zaprimila prijavu 64-godišnjeg hrvatskog državljanina da je prevaren prilikom sklapanja posla u inozemstvu.

Naime, muškarac je 27. kolovoza primio elektroničku poštu, u kojoj mu je osoba ponudila posao glavnog inženjera na brodu u Velikoj Britaniji te je od njega zatražila preslike dokumenata i podatke o ranijem zaposlenju. Kada je 64-godišnjak putem elektroničke pošte poslao zatraženo, osoba je od njega zatražila da uplati 700 funti kako bi mu ishodovao radnu dozvolu.

Muškarac je uplatio novac, a potom je zaprimio poziv od diplomatskog predstavništva Velike Britanije, obzirom je zatražio provjeru tvrtke za koju je trebao raditi te je dobio informaciju da se najvjerojatnije radi o prijevari.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom traganja za poslovima u inozemstvu te da s velikim oprezom sklapaju ugovore o zaposlenju u inozemstvu. Iza oglasa o naizgled laganom poslu i dobroj zaradi, često se kriju različite vrste prijevara ili drugih oblika kaznenih djela, poput trgovine ljudima, piše Jutarnji list.