Rimac za N1: Zar će SDP odlučivati o procesu protiv mene?

Vijesti 09. ruj 201520:14 > 20:30
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Josipa Rimac podnijela je ostavku na mjesto gradonačelnice Knina. Na taj se potez odlučila kako bi se mogla, kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje, posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

Budući da je Rimac od prošle godine pod istragom Uskoka zbog sumnje da je nelegalno stekla vlasništvo nad stanovima, iz redova SDP-a čule su se kritike da se ulaskom u Sabor namjerava zaštititi od istrage saborskim imunitetom.

Rimac je za N1 komentirala te kritike:

“Ništa drugo nismo mogli očekivati od saborskih zastupnika SDP-a, a vjerojatno toliko dugo su saborski zastupnici i kao takvi bi trebali znati da sami izglasavaju zakone i da tu nema nikakve zaštite. Sve što mogu reći na tu temu je da moj odvjetnik, koji vodi ovaj čitavi predmet, koji ima veliko iskustvo u pravosuđu, kada je iščitao predmet je rekao da može biti samo jedna odluka DORH-a ispravna, a to je obustava istrage.

Ja nisam netko tko će se služiti zaštitom imuniteta, vjerujem u sustav pravosuđa, ali me pomalo iznenađuje, a moram reći i brine, da saborski zastupnici SDP-a na takav način komentiraju istrage i ja postavljam pitanje hrvatskoj javnosti – jesu li oni ti koji upravljaju istragama i procesima i hoće li oni odlučivati? Ja ipak vjerujem da će odlučivati tijela koja su za to nadležna

Deset godina obnašam dužnost gradonačelnice u gradu Kninu. Kandidat za gradonačelničko mjesto sam bila u sva tri mandata HDZ-a. Danas sam se zahvalila i svojoj stranci jer mi je dala potporu da budem tri puta kandidat i sva tri puta i sva tri puta sam dobila i potporu birača grada Knina.

Već u svibnju sam imenovana na dužnost direktorice kampanje HDZ-a, već tada je bila moja odluka da nakon proslave obljetnice Oluje podnosim ostavku na dužnost gradonačelnice”, kazala je za N1.