Idea Knockout: Traže se putnici za najveći sajam tehnologije

Vijesti 22. ruj 201515:04 > 15:15
Promo

Bliži nam se 1. listopad, dan kada ćemo doznati tko će biti hrvatski izlagači na CES-u 2016, najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija koji će se u siječnju održati u Las Vegasu.

Odabrat ćemo ih između 15 fantastičnih timova koji će nastupiti na Idea Knockoutu 2015, najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja na koje vas svih pozivamo uz besplatan ulaz.

Dođite, dakle, 1. listopada u zagrebačko Kino Europa gdje ćemo s početkom u 10:00 svjedočiti jedinstvenom okršaju znanja, ideja i volje te uživati u još jednoj posebnoj priredbi za zaljubljenike u tehnologiju u režiji Buga. Navijajte za svoje favorite i zajedno s žirijem koji će ostati u tajnosti do početka samog natjecanja rešetajte pitanjima natjecatelje kako bismo zajedno odabrali najbolje za put u Las Vegas.

Da vas dodatno zaintrigiramo za ovogodišnje izdanje Idea Knockouta, objavljujemo popis svih 15 timova (slučajnim redoslijedom) koji će za svojom idejom pokušati nokautirati sve ostale konkurente.

1. Smart Lumies Smart Lumies su edukativne kocke za djecu od 2 do 7 godina koje ih uče o bojama, zvukovima i fizici na inovativan način kroz komunikaciju preko kocaka, a roditeljima pružaju uvid u napredak njihove djece pomoću aplikacije.

2. Streaming Solutions – VYOOCAM VYOUCAM je pametna prijenosna kamera za prijenos POV videa preko Interneta koja se može pričvrstiti na naočale ili negdje drugdje na tijelo korisnika.

3. Include – Pametne klupe Pametne klupe koje se napajaju pomoću solarnih ploča. Imaju mogućnost punjenja mobilnih uređaja, služe kao hotspot područje, pružaju informacije o kvaliteti zraka, proizvedenoj energiji i slično, a noću služe i kao gradska rasvjeta.

4. Idea 4 – Prijenosni punjač za električna vozila. Ima kompaktne dimenzije i masu od tek nekoliko kilograma, a pruža mogućnost punjenja svih vrsta vozila, od bicikala, automobila i kamiona do jahti i brodova.

5. Maliveliki – Happy chalkboard Uređaj koji u realnom vremenu pretvara pisanje i crtanje u digitalni zapis te taj zapis šalje na bilo koji uređaj povezan preko weba ili WiFi mreže. Npr. studenti na svoje tablete primaju bilješke koje profesor piše na ploči.

6. Mummo sens Mummo sens – pokrivač za trudnice koji svojim dizajnom omogućuje udobnije ležanje prilikom trudnoće te prikuplja informacije tijekom trudnoće (otkucaji srca bebe i majke, temperatura, podsjetnik za lijekove i pregledne termine…) i svakodnevno ih šalje na pametni telefon.

7. Farseer Cloud – rješenje za poslovno planiranje i praćenje rezultata poslovanja. Farseer je kontroling alat koji jednostavno modelira kompleksne poslovne modele i omogućuje simuliranje međusobnih utjecaja poslovnih prilika na krajnji rezultat.

8. Typing – Spotie Spotie – je prva mobilna aplikacija za iznajmljivanje privatnog i hotelskog smještaja uz 0% provizije.

9. Pippion Pippion – je aukcijska i manadžment stranica za uzgajivače golubova s naglaskom na – trkače golubove…

10. Mikrotron – e-Polica – Elektronička polica s ugrađenim zaslonima kojima upravlja mikrokontroler, a na kojima se prikazuju željene informacije. Npr. moguće je prikazati podatke o proizvodu u trgovini ako se e-polica spoji s odgovarajućim programom.

11. Mogy Mogy – softversko rješenje koje osobnim trenerima pruža mogućnost izravne komunikacije sa sportašima. Preko web-aplikacije mogu stvarati programe vježbanja prema individualnim potrebama te pratiti napredak i razne analize.

12. NHome NHome – olakšava korištenje velikog broja uređaja u pametnim domovima, komunicirajući s većinom popularnijih uređaja i omogućujući kontrolu pomoću aplikacije. NHomeBridge povezuje uređaje koji nisu “pametni” i daje im dodatnu kontrolu.

13. PickYou PickYou – društvena mreža za prikupljanje informacija o preferencijama drugih korisnika između dvije usporedive fotografije osoba, proizvoda i usluga, uz pružanje mogućnosti za stupanje u međusobnu komunikaciju.

14. u:Plug Connect u:Plug Connect – pametni bežični punjač koji omogućuje kontroliranje različitih funkcija u domu. iBeacon tehnologija omogućuje targetiranje korisnika u javnim prostorima slanjem ciljanih informacija na pametni telefon.

15. You’n’i – OnMyWay OnMyWay – mobilna aplikacija koja spaja dvije grupe ljudi – one koji žele kupiti određenu robu, a to ne mogu učiniti jer su stari ili bolesni, s onima koji mogu obaviti uslugu kupnje robe.