Čačić: Ako povuče 5 mlrd eura, može zaposliti 100.000 ljudi

Vijesti 01. lis 201509:29 > 09:31
N1

Radimir Čačić komentira predstavljanje HDZ-ovog gospodarskog programa u studiju televizije N1. Zamoljen je da prokomentira rad vlade predvođene SDP-om, u kojoj je svojevremeno bio prvi potpredsjednik.

Predsjednik Narodne stranke – reformista, Radimir Čačić je kritizirao gospodarska postignuća aktualne vlasti.

“Slogan lijepo zvuči, ali daleko je to od istine i od onog što bi Vlada trebala činiti da “Hrvatska raste”. Hrvatska stagnira”, istakao je Čačić, dodajući kako i uvijek može biti gore. Istakao je da naši susjedi postižu stope rasta između 3 i 4 posto BDP-a.

S druge strane, Čačić je pohvalio HDZ-ov program, njegov pristup, ciljeve i načine kako da se ostvare.

‘Lijepe želje’

“Vrlo dobar nastup Karamarka, 95 posto toga što je rekao bih potpisao i ja”, kazao je Čačić. Međutim, kazao je da je program nedovoljno konkretan i da su to sve lijepe želje.

Kad bi povukli 5 milijardi iz EU fondova u roku od pet godina, od 10 koliko je na raspolaganju, to bi bilo dobro, ocijenio je – apsolutno je realno povećanje zaposlenosti za 100 tisuća ljudi nakon toga.

“Sve te bazične stvari pišu u svim programima HDZ-a, kao i u programu Reformista”, kaže Čačić.

Problem je, po njemu, problematično kada se dođe do trenutka realizacije, a tu HDZ.ova vlada, kao ni Milanovićeva, nije u stanju provesti velike kapitalne projekte. Ne prepoznaje u ovom programu rad njemačkog instituta IFO.