U vlak s izbjeglicama u Tovarniku ukrcao se i pas Silver

Vijesti 05. lis 201517:13 > 17:15
MUP

Jutarnjim vlakom iz Tovarnika za Botovo danas je krenulo tisuću ljudi i jedan pas. Svoje mjesto u izbjegličkom vlaku pronašao je njemački ovčar Silver, koji je imao putovnicu i uredne dokumente.

Prema mađarskoj granici zaputio se sa svojim vlasnikom, državljaninom Sirije, osiguran brnjicom i psećom vodilicom, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Inače, danas je na željezničkom kolodvoru u Tovarniku obilježen Dan željezničara. Tom su prigodom potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, predsjednica uprave HŽ-a Renata Suše sa suradnicima te predstavnici HŽ Belog Manastira i Tovarnika čestitali željezničarima njihov dan. Događaju su prisustvovali i strojovođe vlaka zadržanog u Mađarskoj, koji su povodom Dana željezničara dobili zahvalnice.

Od ponoći do 15 sati u Republiku Hrvatsku je ušlo 4.100 migranata, a trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 2153 osobe. I dalje se očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije, a od početka migracijske krize na područje RH ušlo je 115 871 migrant.