Odluka je pala: Kosor ide s Čačićem i Josipovićem

Vijesti 06. lis 201508:57 > 09:01
Robert Anic/PIXSELL

Jadranka Kosor donijela je konačnu odluku. Na parlamentarne će izbore zajedno s Reformistima Radimira Čačića.

Bivša šefica HDZ-a i premijerka objavila je danas na press konferenciji kako će na izbore izaći na listi Čačićeve stranke. Ona će biti nositeljica liste Narodne stranke Reformisti u petoj izbornoj jedinici.

Poručila je da će biti neovisna kandidatkinja te da će to ostati i ako uđe u Sabor.

Podsjetimo, Čačić je za izbore sklopio koaliciju Uspješna Hrvatska zajedno s Ivom Josipovićem i njegovom strankom Naprijed Hrvatska.

Prema dogovoru, koji bi javnosti trebao biti prezentiran najvjerojatnije danas na tiskovnoj konferenciji, Kosor će biti jedna od nositeljica liste iz Čačićeve kvote, navodi Večernji list.

U kojoj će točno jedinici biti glavni igrač još nije konačno definirano. Bivša premijerka Jadranka Kosor na listu ide kao nezavisni kandidat i kao nezavisna će ostati i u slučaju dobivanja još jednog saborskog mandata.

“Siguran sam u to da će građani prepozati nužnost da su ljudi koji imaju biografiju i imaju što reći potrebni kvalitetnoj politici u Hrvatskoj”, kazao je Čačić na potpisivanju predizborne suradnje s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor. Ona je ustvrdila da su dugo razgovarali i da ostaje pozicionirana na desnom centru.