"Predizborni skup" inicijative DNO – desnica novih obećanja

Vijesti 13. lis 201519:33 > 19:36
DNO - Desnica Novih Obećanja/Facebook

"Politička je kampanja uzela maha, obećanja postaju sve nerealnija, a već u sljedećem javnom nastupu ne zna ih se ni nabrojati. Kako ne bismo ostali promatrači šarade jada, a u svjetlu političkih skretanja udesno i mi zauzimamo svoje mjesto u političkoj areni - i to na poljima koja su (pravim) Hrvatima najbitnija: tradicija i domoljublje.

Ovim riječima umjetnici okupljeni u inicijativu “DNO – desnica novih obećanja” otvaraju poziv građanima na njihove performanse i radionice koji će se održati u srijedu i u subotu u Zagrebu.

Naime, u subotu 17. listopada na Cvjetnom trgu u 13 sati održat će performanse predizbornog skupa inicijative, u izvedbi Brune Isakovića, Siniše Labrovića i Ine Sadić, čime će “dati svoj obol raspravama o pitanjima nacionalnih, vjerskih i rodnih manjina”.

“Uključivanjem pripadnika romske manjine u svoj performans, Siniša Labrović postavlja pitanja o ljudskim pravima i jednakim mogućnostima za sve Hrvate ili one koji se tako osjećaju.

Bruno Isaković uključuje pripadnike navijačkih skupina koji će kroz svoja iskustva ‘na tribini’ progovoriti o homofobiji i rasizmu kako na sportskim terenima tako i unutar navijačkih skupina općenito. Ina Sladić se laća najosjetljivijeg momenta povijesti od stoljeća sedmog, pokušavajući prizvati hrvatski san na oči naroda koji najradije gleda unazad. Izvedbe inicijative DNO tiču se najšire publike – opće javnosti i građanstva, a održavaju se u sklopu programa Domina koji razmatra kako komunicirati s publikom”, navodi umjetnička inicijativa.

Radionica rada s publikom u izvedbenim umjetnostima voditeljice Mojce Jug iz Slovenije, kustosice Mladog levog festivala održavat će se između 10 i 12 sati u Zagrebačkog plesnog centra u Ilici 10, a moderirat će je predsjednik neprofitne udruge Drugo more iz Rijeke Davor Mišković. Dan kasnije, u petak, u isto vrijeme, na istom mjestu i pod istim naslovom, radionicu će voditi njemačka dramaturgija i kustosica Heike Albrecht, a moderirat će je Zvonimir Dobrović, višegodišnji koordinator festivala Eurokaz, osnivač i voditelj Queer Zagreb festivala.

U četvrtak 14. listopada će se također održati i predavanje ravnateljice centra POGON i predsjednice Upravnog odbora Zaklade “Kultura nova” Emine Višnić pod nazivom “Dobre prakse s novom publikom”. Počinje u 18 sati u galeriji Showroom, Teslina 7.