"Treba se sjetiti koliko je HDZ-ovaca bilo među komunistima"

Vijesti 16. lis 201519:11 > 19:28
N1

Ubrzo nakon poziva Olivera Frljića Tomislavu Karamarku na javnu debatu o kazalištu i kulturnoj politici, uslijedio je odgovor HDZ-a u kojemu prozivaju Frljića zbog prikazivanja Hrvatske kao zločinačke zemlje, veličanja Jugoslavije i slično. Razgovarali smo s Frljićem.

Je li se Karamarko odazvao na poziv na predstavu Sex?

Karte koje smo mu ostavili nisu podignute, ali možda je ulaznice kupio, pa se pojavi u zadnji čas.

Zašto ovako provokativno šaljete poruke Tomislavu Karamarku?

Jer je javno izrekao prijetnju i poziva na jednu vrstu masovne histerije, i mislim da je to dobar pokazatelj jer se vidi kako bi Hrvatska mogla izgledati ako Karamarko osvoji izbore i postane premijer.

HDZ u priopćenju koje vam je upućeno kaže da želite obnovu Jugoslavije, da ne priznajete Hrvatsku i da ju smatrate zločinačkom organizacijom.

Treba se sjetiti koliko je članova HDZ-a bilo među komunistima Jugoslavije, i to govori dobro tko je zagovarao Jugoslaviju.

Razgovarali smo i s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom.

U priopćenju, koje je dijelom upućeno i Vama, vi ste doveli Frljića tajnim koruptivnim ugovorom na mjesto intendanta riječkog HNK, što kažete na to, jeste li prekršili zakon?

Tu se radi o tome da intendanta, pa i Frljića, bira Gradsko vijeće na prijedlog Kazališnog vijeća, a ne gradonačelnika. Ja usko surađujem s intendantom, sa svakim, ali naša se suradnja bazira na tehničkim i financijskim problemima. Nikada se, niti jednom, nisam miješao u program i određivao koje će se predstsve pokazivati, a koje ne, pa to ni sada ne činim. Politika se u to nema što miješati, a ovo što rade Karamarko i HDZ je čisti egzorcizam u svojem najgorem izdanju.

Što se tiče ugovora, gospoda iz HDZ-a ne moraju vjerovati sve što kažu njihovi jurišnici iz Rijeke. Tajan je toliko da je njegov tekst objavljen na web stranici kazališta, i svatko ga od 7. mjeseca prošle godine može pročitati!