Glogoški pozvao 'narod' da glasa za HDZ

Vijesti 06. stu 201511:22 > 11:26
N1 (Tina Kosor)

U zagrebačkoj Savskoj 66, točnije u šatoru branitelja prosvjednika koji se više od godinu dana prostire ispred Ministarstva branitelja, dan uoči izborne šutnje održana je press konferencija.

Organizirala ju je Udruga 100 posto za Hrvatsku organizira konferenciju na temu ‘braniteljskog šatora’, a novinarka N1 Televizije s lica mjesta javlja prve izjave koje je jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški uputio vladajućima.

“Što ti to smrdi u Savskoj 66?”, bilo je među prvim pitanjima upućenim hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću, kojeg su kritizirali na ovoj pressici.

Press konferencija u predizborne svrhe

Napomenuli su i da će pred Ministarstvom ostati “dokle god šator bude smrdio”.

Pozvali su branitelje i narod da izađu na izbore, i ne glasaju “za ove s Iblerovog trga koji šire mržnju prema braniteljima”.

Izvor zla prema hrvatskim braniteljima, Domovinskom ratu i hrvatskom narodu i državi kreće od ideologije koja je smještena na Iblerovom trgu”, rekao je. Glogoški je poručio i da je “hrvatski narod znao za koga glasati 90. godine, pa zna za koga će i u nedjelju.”

Optužio je Zorana Milanovića da laže i vrijeđa hrvatske branitelje, omalovažava hrvatski narod i obezvređuje hrvatsku državu.  Rekao je da su vrijeđanja branitelja koji prosvjeduju dolazila iz Vlade, Sabora i drugih institucija, od ljudi koji su “zaslijepljeni ideologijom 20 stoljeća”. Vjerujem da će od ponedjeljka postojati netko tko će razgovarati s hrvatskim braniteljima u cilju pronalaženja rješenja za njihove probleme, dodao je Glogoški.