Petrov: Nisu me zvali ni Karamarko ni Milanović

Vijesti 09. stu 201516:51 > 16:56
N1

Predsjednik liste MOST Božo Petrov obratio se medijima nakon sastanka Nacionalnog vijeća MOST-a.

“Ono što će na kraju ostati SDP-u i HDZ-u su one promjene, ali vidjet ćemo hoće li oni zaista biti spremni kada stavimo sve na stol. Naša riječ znači više od bilo kakvih isprava, dokumenata. Nikada neće biti koalicija, mi se ne možemo identificirati s dotadašnji političarima, za to se ne trebate brinuti. Mi smo bili konkretni pogotovo što se tiče reformi u javnoj upravi. Nisu bolni rezovi samo u javnoj upravi. Bolnih rezova će biti, mi ih zovemo promjene i reforme”.

Na pitanje novinara jesu li čelnici MOST-a u koliziji jer daju različite izjave, Petrov je rekao da to nije istinina.

“Ne smatram da je to u koliziji. Ono što mi želimo su reforme, a podržat ćemo one koji su na njih spremni”, kazao je Petrov i dodao da ga nisu zvali ni Karamarko ni Milanović.

Mediji su upitali Petrova i Prgometa je li istina da je Prgometu ponuđeno mjesta premijera na što su oni odgovorili da je to pitanje toliko nevjerojatno da na njega neće ni odgovoriti.

Podsjećamo, Božo Petrov je nakon objave nepotpunih rezultata, po kojima njegov MOST (Most nezavisnih lista) dobiva 19 mjesta u Hrvatskom saboru, glasačima poručio da Most neće iznevjeriti njihovo povjerenje. Isto je obećao i Drago Prgomet.