Bauk o spekulacijama: Ja sam matematičar, a ne psiholog

Vijesti 09. stu 201518:18 > 18:26
N1

Gost Dnevnika bio je Arsen Bauk koji je komentirao potencijalnu postizbornu suradnju koalicije Hrvatske raste s MOST-om.

Što je premijer spreman ponuditi MOST-u i je li možda nešto već ponudio?

“Koliko je meni poznato nije, ali razgovori će se nastaviti i formirat ćemo Vladu. Ne znam je li Milanović zvao most. Pozivamo ih da zajedno nastavimo reforme i da poručimo kako nema povratka na staro. Većina reformi koje traži MOST našle su se i u našem izbornom programu”.

Iz Domoljubne koalicije kažu da će se postići kompromis, želite li i vi takvo mretorikom nagovoriti MOST?

“Mislim da retorika neće biti ključna u donošenju MOST-ove odluke. Domoljubna očito nije očekivala ovakav rezultat pa se snalaze”.

Je li istina da je Prgometu ponuđeno mjesto premijera ili mjesto prvog potpredsjednika Vlade?

“Prgomet je demantirao da su mu ponudili premijersko mjesto. Što se tiče informacija koje se pojavljuju, one će se pojavljivati i dalje. To su neprovjerene informacije. Razumijem da mediji imaju potrebu za gledanošću i klikanošću, ali nemojte nas pitati za nešto što nije provjereno”.

Je li premijer spreman prepustiti premijersko mjesto MOST-u?

“Ne mogu odgovoriti je li premijer spreman ne biti premijer. Poznajem ga 14 godina, ali ja sam profesor matematike, ne psiholog ili psihijatar. Pozivamo MOST da zajedno nastavimo reforme koje smo započeli”, zaključio je Bauk.